Onderwerpen

Coaching Beeldend op bs De Samenstroom

maart 15, 2017 No Comments


We zijn van start! Met vier beeldend docenten begeleiden we bs De Samenstroom naar prachtige lessen tekenen en handvaardigheid. We hebben er niet alleen gigantisch veel zin in, we zijn ook vol vertrouwen want onze eigen topcoach Trudie Verhoeff verzorgde een gloedvolle start.

Scroll naar beneden voor de laatste update.

Vrijdagmiddag was de kick-off in een gloednieuw (3 jaar alweer) schoolgebouw, wat een ruimte! Masha en Karin boden een mooie afwisseling van theorie over creatief denken en de praktijk van onderzoekend leren. Vervolgens was er een moment om per bouw te kijken naar de leerlijnen. Daarna waagden de leerkrachten zich aan een persoonlijke tekening. Daar was beslist wat lef en openheid voor nodig en door ieders inbreng voelt het als een veelbelovend begin van een beeldend schooljaar.

samenstroom-sep-16-013 samenstroom-sep-16-021 samenstroom-sep-16-023 samenstroom-sep-16-053

De groepen 7 en 8 kijken eens op een ándere manier naar een gewoon gebruiksvoorwerp. Nou ja, gewoon? Welke is voor u gewoon?

GIETERS OP DE CATWALK!

web-dsc_0129

NIKS gewoons aan, dat zie je zo! Als je tenminste goed kijkt…

 …en door de gekke tekenopdrachten ontstonden er steeds meer unieke exemplarenweb-dsc_0137
webdsc_0132

We keken even hoe kunstenaar Klaas Gubbels naar potten en kannen kijkt.

gubbels en de opdracht was: maak een collage met je tafelgroepje met je beste eigen gietervorm

webdsc_0162Vanuit de schetsen moest er dus worden nagedacht over vorm, kleur, afsnijding en compositie… en er moest ook nog worden samengewerkt. Is juf gek geworden?

Inmiddels is de beurt aan de leerkrachten. De groepen 7 zijn aan de slag gegaan met fotografie. Bram Relouw van de Kunstbalie heeft een project ontwikkeld (alweer enige tijd geleden) met de naam Van Onderen! De leerlingen kijken naar het werk van fotografen die een bijzonder perspectief kiezen, namelijk die van de kikker…

image

Hier kijken de leerlingen naar een foto van Paul Fleming en praten ze over compositie, perspectief en het gevoel dat de foto oproept. Ook andere foto’s worden besproken en dan, eindelijk… Mogen ze zelf naar buiten en experimenteren met hun telefoon of camera. Dan blijkt dat kikkerperspectief makkelijk is met de selfiestand op je telefoon! Hoe mooi, die technologie. Binnenkort worden de foto’s tentoongesteld en kunnen ouders ze bewonderen.

No Comments

Leave a Reply

×