Onderwerpen

Praxisbulletin: Beeldend werken met prentenboek

februari 22, 2017 No Comments

Als het verhaal staat, als de zinnen lopen en de illustraties dansen… dan heb je een meesterwerk. Dat is het prentenboek Cantecleir voor mij. Toch heb ik het boek niet eens in mijn bezit! Wordt het nog verkocht? Ik heb geen idee. In 2012 was het boek gloednieuw en schreef ik er over in Praxisbulletin.

Deze klassieker (het verhaal is minstens 100 jaar oud) moet je zeker de klas in halen, of je nu in groep 1 of groep 8 lesgeeft. Lees hoe je met je leerlingen prachtige vlekken, uh, illustraties kunt maken. Ik plaats het hele artikel om te vieren dat 2017 het vijfde jaar is dat ik voor Praxisbulletin schrijf. Ik ben nog steeds blij dat zij mijn artikelen publiceren.

IMG_4293 IMG_4294

In deze serie schreef ik ook over de prentenboeken ‘Ik voel een voet’ van Maranke Rinck, ‘Keepvogel, de Uitvinding’ van Wouter van Reek en ‘Boem’ van Leo Timmers.

Al mijn artikelen zijn terug te vinden op www.praxisbulletin.nl , althans voor leden van het blad want er is een wachtwoord nodig om in te loggen (te vinden op het schutblad).

No Comments

Leave a Reply

×