Onderwerpen

Mij

foto: Maryam Yazdani

Steeds beter weet ik wat mijn talenten zijn en hoe ik die wil en kan inzetten voor het basisonderwijs. Mijn reis startte bij de Kunstacademie (Grafisch Ontwerp), via de Pabo, naar mooi werk als vakdocent Beeldend en educatief auteur. Maar het was steeds net niet precies wat ik zocht. Door de jaren heen, kreeg mijn huidige werk als co-teacher Beeldend zijn vorm. Het is geweldig werk!

Ik hecht veel waarde aan het ontwikkelen van creatief, kritisch en vrij denken bij kinderen. Voor mij gaat onderwijs over persoonlijke ontwikkeling, jezelf leren kennen, de juiste keuzes leren maken. Doordat je je talenten goed weet in te zetten, word je een gelukkiger mens. En niet alleen jijzelf, maar ook de mensen om je heen.

Om creatieve oplossingen te kunnen bedenken, heb je vrijheid nodig. Vrijheid in tijd en ruimte, vrijheid om jezelf te mogen zijn. Zonder angst voor censuur of afwijzing. Je hebt een ‘open mind’ nodig om te kunnen leven zonder vooroordeel en met begrip voor andersdenkenden. Wikken en wegen, twijfelen of aannemen dat meerdere antwoorden mogelijk zijn. Dan krijgen ook wilde idee├źn een kans.

Voorop staan de kinderen en het ongelooflijke plezier dat ze uitstralen als ze hun eigen idee mogen volgen bij een creatieve beeldende les. En de betrokkenheid en de inventiviteit die dan loskomt! Als ik die energie zie overslaan op de leerkracht, dan heb ik de mooiste baan die er bestaat: co-teacher Beeldende vorming.

Bel of mail me als je ook in beweging wilt komen, als je samen wilt nadenken over jouw onderwijs en wat jouw keuzes betekenen voor je leerlingen.

Marijke Liefting

Tel 06 28110081

mail: marijke@marijkeliefting.nl

No Comments

Leave a Reply

×