Onderwerpen

Archief

Leskoffer MigratieNatuurmuseum Brabant in Tilburg

Samen met Jan van de Wiel heb ik diverse leskoffers voor dit museum ontwikkeld. Dit voorbeeld gaat over het thema Migratie.

Met plezier heb ik didactische werkvormen toegepast die de bestaande methodes aanvult. Een speelse manier om leerlingen kennis te laten maken met de verspreiding van plant, dier en mens.

Gemeentemuseum Helmond

doc handleiding sesamstraat website

Voor de groepen 1 tot en met 4 heb ik een docentenhandleiding geschreven bij de tentoonstelling van Sesamstraat. Het is een Verhalend Ontwerp geworden, waar de klassen enkele weken mee bezig kunnen zijn.

Ik heb het lesmateriaal in twee docentenbijeenkomsten gepresenteerd. Na het Gemeentemuseum heeft het Stedelijk Museum Alkmaar de tentoonstelling en ook het lesmateriaal overgenomen.

Kunstlicht in de Kunst, Eindhoven

Nan HooverHet museum bestaat niet meer, maar in 2008 was er nog een fantastische tentoonstelling over het werk van Nan Hoover, videokunstenaar.

Ik schreef een museumhandleiding voor leerlingen van het PO en VO. Met leerlingen van het Montesori-college heb ik de activiteiten uit de handleiding uitgevoerd. Het waren lekker praktische en activerende opdrachten waar met plezier aan meegedaan werd. De basis vormde de theorie van de Meervoudige Intelligentie van Howard Gardner.

No Comments

Leave a Reply

×