Onderwerpen

Leerkrachten training druktechnieken bij KunstLokaal

januari 24, 2019 No Comments

Als je als leerkracht graag meer beeldende technieken wil leren, om dit over te dragen aan je leerlingen, dan is deze korte training bijzonder geschikt. De korte cyclus van drie lessen verspreid over 4 weken biedt vooral praktische ondersteuning, inspiratie en plezier.

Je ervaart hoe materialen en technieken je op eigen idee├źn brengen. Je leert kijken naar wat er ontstaat, ook bij anderen en met aandacht voor het proces. Vervolgens denk je na, wat je je leerlingen wilt laten ervaren en hoe je dit kunt bereiken. Het delen van inspiratie met je collega’s (ook van anderen scholen) kan je hierin stimuleren of helpen.

Bij de reflectie komen mooie inzichten en verrassingen bovendrijven. En toch is er altijd tijd tekort voor belangrijke vragen. Zinvol onderzoek (experiment, creatief denken) stoelt op goede vragen: hoe ontstaan witte of gekleurde lijnen? Hoe werkt het combineren van die twee technieken? Welke drukgang is het meest interessant en waarom? Wat ontbreekt er nog voor je gevoel en hoe kun je dit toevoegen? Wat wil je nog meer onderzoeken?
Opdracht hieronder: maak een verloop. En er ontstonden er twee ineen. Het creatieve proces zit vol ‘toevalligheden’ en onverwachte cadeautjes. Loslaten van je verwachting, is met monotype helemaal niet moeilijk, het wordt altijd anders dan je dacht.

Vrij experiment, het topje van de ijsberg zien we hier, een hele wereld is nog te ontdekken. Ben je leerkracht en heb je ook interesse in het ontdekken van een nieuwe wereld? Mail, bel of zoek contact met KunstLokaal in Gemert. Ook andere disciplines binnen de beeldende vorming kunnen aangeboden worden. Denk aan klei, textiel, kunstbeschouwing, fotografie, stop-motion, tekenen en schilderen, collage of ruimtelijk werk.

De workshops vinden plaats op woensdagmiddag, onder werktijd. Je kunt ze in je portfolio opnemen als deskundigheidsbevordering.

No Comments

Leave a Reply

×