Onderwerpen

OnderZoekBoek thuis

december 23, 2017 No Comments

De tijd rond Kerst en Oud&Nieuw is voor veel mensen een tijd om zich eens los te rukken uit de waan van alle dag. Waar zijn wij nu helemaal mee bezig? (Van Kooten en De Bie)

Met zo’n soort idee, vroeg iemand om persoonlijke begeleiding met het werken in een OnderZoekBoek. Dat leek me het onderzoeken waard! 

Je hebt er niet veel middelen voor nodig, maar wel een paar essentiële! Een dummie (blanco boek), goede tekenmaterialen, simpele maar doeltreffende oefeningen en durf om te spelen. Alles was aanwezig, koekje erbij, koppen thee… Tekenen, knippen en plakken zonder dat je iets hoeft te kunnen, zonder iets moois te maken, bijna zonder nadenken. We maakten een doorgeeftekening, een portret, een knipselkleedje, een gedicht en een mindmap. Ondertussen kwamen persoonlijke zaken aan bod, die als vanzelf kwamen bovendrijven.

Na twee uurtjes sloten we af met een prachtige metafoor. Uit alle kunstkaarten die we bekeken koos de OnderZoekSter twee kaarten, die de ochtend én de toekomst mooi samenvatten.

Sessie 2 vond plaats in de Witte Dame bij de bibliotheek, een plek waar je gewoon kunt gaan zitten schilderen! Wat bleek? Er is ruimte ontstaan voor een grote droom. Eens kijken, hoe we die droom kunnen uitdiepen.

Sessie 3 staat gepland in het Van Abbe museum…

No Comments

Leave a Reply

×