Onderwerpen

Rijksmuseum topstukken maart 2015

maart 2, 2015 No Comments

Wat was dat een leuke opdracht: ‘Kies twee schilderijen uit onze selectie van het Rijksmuseum en bedenk daar een beeldende les bij’. Jum!

Het bleef natuurlijk niet bij twee werken. Ze hebben daar zoveel moois hangen! Ik zeurde bij de Praxisbulletin redactie aan hun hoofd en uiteindelijk mocht ik vier werken kiezen om beeldend mee aan de slag te gaan.

En nu is het extra dikke themaboek van Praxisbulletin dan echt uit. Wat is het veelzijdig! Wat hebben we een rijkdom aan beeldende schatten en wat uitnodigend om ze de klas in te halen. Met Rijksstudio is dat een fluitje van een cent.

Het Rijksmuseum staat nu in de belangstelling met de ‘Late Rembrandt’ tentoonstelling. Mijn artikelen gaan echter over andere grote meesters: Melchior d’Hondecoeter, Joachim Bueckelaer, Jozef IsraĆ«ls en Hendrick Avercamp.

Kinderen der zeestommeHet themaboek krijgt iedere abonnee toegezonden. Bent u geen lid van Praxisbulletin dan kunt het boek voor 19 euro 95 bestellen, ISBN 978 94 020 0446 5 en het zal ook vast wel verkrijgbaar zijn bij het Rijksmuseum zelf.

stomme 2overvloed 1melchior2melchior1

No Comments

Leave a Reply

×