100 jaar Bieb in Eindhoven

Geplaatst op januari 17, 2016

WORKSHOP STOPMOTION

web bieb100jaar 011Zaterdag was het groot feest in de Witte Dame, de bieb bestaat 100 jaar! Ik gaf een laagdrempelige workshop animatiefilmpjes maken met

behulp van telefoon of tablet. De ouders gingen eerst aan de slag met het leegmaken van hun telefoon en het downloaden van het gratis stopmotion programma. De kinderen konden meteen experimenteren met allerlei materialen op de overheadprojector. Daarna lukte het de meeste ouders en kinderen om samen prachtige filmpjes te maken.

Deze manier van werken spreekt jong en oud aan. Een meisje van twee heeft voldoende aan het materiaal en met de app ontstaat er een abstract filmpje. Oudere kinderen bedenken een kort verhaal, waarmee je al gauw aan de honderd foto’s zit.

web bieb100jaar 017web bieb100jaar 002web bieb100jaar 015web bieb100jaar 014web bieb100jaar 005De sfeer was ontspannen en iedereen was gefascineerd bezig. Op bovenstaande foto zie je hoe kinderen, onbekend voor elkaar, met drie projectoren een mooi gezamenlijk tafereel schiepen.

Ik denk, dat er dat weekend thuis ook nog veel filmpjes zijn gemaakt. Kinderen zijn er snel superhandig in en groeien snel.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie