Mij

Ideeën krijg je om te delen

Steeds beter weet ik wat mijn talenten zijn en hoe ik die wil en kan inzetten voor het basisonderwijs. Mijn reis loopt vanaf de Kunstacademie (Grafisch Ontwerp) naar de Pabo, via het moi 2014verbeelden en schrijven naar het lesgeven. Kunst, cultuur en kinderen, daarmee voel ik me verbonden.

Het Tussentijdproject is momenteel mijn passie, waar ik al mijn ideeën in kwijt kan. Het is een project voor leerkrachten en leerlingen. Om ideeën te uiten, te vangen, te delen en toe te passen.

Waarom? Dat vind ik lastig te omschrijven, maar als iets van binnen borrelt en bruist en je hart gaat ervan stuiteren dan kun je daar niet omheen. Daar moet je handen en voeten aan geven. En dat doe ik. Ik stond schooljaar 2015-2016 voor vier bovenbouwgroepen als tekendocente met het Tussentijdproject en ik kreeg alle kans om mijn ideeën uit te proberen. Carte Blanche! Dat levert prachtig onderwijs op maar ook genoeg bloopers. Het kan nog mooier en beter en daar werk ik hard aan.

Dit schooljaar ben ik met een team van 4 kunstdocenten gestart als kunstcoach op een basisschool in Gemert. Het Tussentijdboek heb ik mogen introduceren op een school in De Rips en ook dit traject loopt nog het hele schooljaar.

Met veel plezier schrijf ik ook educatieve artikelen over kunst , fotografie of jeugdliteratuur voor Praxisbulletin, een onderwijsvakblad voor het basisonderwijs. Daarnaast geef ik workshops in samenwerking met Kunstjuf Iris Verbakel van kunstjuf.net

Inspiratie kan zomaar opduiken, op de hoek van de straat. Op de trap van het theater. Of in een prachtig prentenboek. Wil je daarin delen, neem dan vooral contact op.

Marijke Liefting

 

 

 

KvK 17237152
BTW NL190943634