Mij

Ideeën krijg je om te delen

Steeds beter weet ik wat mijn talenten zijn en hoe ik die wil en kan inzetten voor het basisonderwijs. Mijn reis loopt vanaf de Kunstacademie (Grafisch Ontwerp) naar de Pabo, via het moi 2014verbeelden en schrijven naar het lesgeven en coachen. Kunst, cultuur en kinderen, daarmee voel ik me verbonden.

Werken met het OnderZoekBoek (méér dan een schetsboek) is momenteel mijn passie, waar ik al mijn ideeën in kwijt kan. Het is een project voor leerkrachten en leerlingen. Om ideeën te uiten, te vangen, te delen en toe te passen.

Waarom? Dat vind ik lastig in één zin te omschrijven, maar als iets van binnen borrelt en bruist en je hart gaat ervan stuiteren dan kun je daar niet omheen. Daar moet je handen en voeten aan geven. En dat doe ik. Ik stond schooljaar 2015-2016 voor vier bovenbouwgroepen als tekendocente en ik kreeg kans om mijn ideeën uit te proberen. Schooljaar 2016 ben ik met een team van 4 kunstdocenten gestart als kunstcoach op een basisschool in Gemert. Op een school in De Rips mag ik het team coachen met behulp van het OnderZoekBoek voor leerkrachten. Intermediairs kunnen contact opnemen voor meer informatie over mijn coaching en workshops.

Zomer 2017 schreef ik een handleiding in magazinestijl. Over het werken met OnderZoekBoeken, voor iedereen die creatief denken belangrijk vindt. Er komen gave reacties op! De eerste oplage is bijna uitverkocht. Met veel plezier schrijf ik al vijf jaar educatieve artikelen voor Praxisbulletin. Ze bevatten altijd praktische lessuggesties. Een greep uit de onderwerpen: fotografie, land-art, bijzondere prentenboeken, kunst en kijken naar kunst.

Daarnaast werk ik bijzonder graag samen met Kunstjuf Iris Verbakel van kunstjuf.net Dit voorjaar werken we aan een creatief project voor de gemeente in het kader van Operatie Steenbreek!

Marijke Liefting

 

 

 

KvK 17237152
BTW NL190943634