SOEP-groep

Geplaatst op november 19, 2017

De SOEP-groep is een kunstenaarscollectief. We hebben elkaar ontmoet bij de cursus Van Kunstenaar Tot Collega bij het BKKC in Tilburg. Om de twee maanden komen we bij elkaar, omdat we allemaal een missie in het onderwijs hebben…

De bijeenkomsten zijn steeds bij iemand op het atelier en de gastheer of -vrouw verzorgt een lekker soepje als lunch. Zo zijn we aan onze naam gekomen. De dagen zijn te kort als we bij elkaar zijn. We informeren elkaar over de eigen projecten, we leggen ideeën aan elkaar voor en proberen deze op elkaar uit. We brainstormen en lachen wat af. Ieder brengt zijn expertise mee en nieuwe inzichten of samenwerkingen ontstaan. Tijdens een SOEP meeting pruttelt en borrelt het!

Neem ook een kijkje in ons SOEP-DoorGeefBoek. Dat is een OnderZoekBoek waar ieder van ons een bijdrage aan levert op zijn of haar eigen manier.

Hier zijn we in het atelier van Guusje. Zij is keramiste en je ziet ons op een alternatieve manier aan de draaitafel.

Sophie vertelt over haar drama voorstelling en we spelen met maïzena en water. Guusje heeft de foto’s in het DoorGeefBoek geplakt. Een mooie herinnering!

Je zou het misschien niet denken, maar twee tekenaars kregen hier dezelfde opdracht! We zijn hier op zoek: waar sta je nu, waar wil je naartoe en wat heb je daarvoor nodig? Met dank aan Monique van Vugt die mij deze oefening aan de hand deed.Hier zijn we op het atelier van Linda en we doen een gaaf spiegelexperiment. Wat zit er allemaal in? Hoe differentieer je? Hoe verdiep je? Hoe verbreed je? Talloze vragen komen er spelenderwijs aan bod. Serious stuff! Let’s play more!

De SOEP-groep bestaat uit Ton Lammers, Linda van Os, Sophie Rutven, Guusje Beeftink, Trijnie Nanninga, Geertje Klaver, Petra Wiffel, Sraar Luijten, Olga Bos en moi.

Na een jaar zijn sommigen van ons toe aan een gezamenlijke uitdaging. Het kan nog van alles worden, maar wel in samenspraak met het onderwijs. Wat denken jullie van een reizende Soep-tentoonstelling? Een kijkje in de keuken van de Soep-groep?!

Een oproepje in een Facebookgroep van juffen en meesters, leverde 52 positieve reacties op. Dat geeft wel aan dat er in onderwijsland interesse is voor ons initiatief. We zijn erg benieuwd, welk team ons gaat verrassen door met ons mee te willen denken. Samen kunnen we meer!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie