Evenement Evoluon 14 november

Geplaatst op oktober 25, 2017

Iedereen bedankt, die gezellig langs kwam bij mijn picknicktafel in het Evoluon! Heel wat leerkrachten en pabo-studenten wilden meer weten over het ‘Werken met een OnderZoekBoek’ in het primair onderwijs. Inspirerende gesprekken waren dat!

Leren in Brainport maakte deze uitwisseling van energie mogelijk. Het was geweldig! Prachtige tips&trucs-kaarten hebben ze voor ons aanbieders laten drukken, die we konden uitdelen. Ik zag bezoekers rondlopen met ringen vol inspiratiekaarten. De aankleding van het Festival (geen beurs, puur kennisdelen!) was prima, alles klopte tot aan de heerlijke broodjes toe.

Het mooie is, dat de gesprekken vaak persoonlijk werden. Wat een bevlogenheid is er toch in het onderwijs. Zo sprak ik een vakleerkracht Beeldende Vorming die bijna met pensioen gaat. Ze gaat niet vervangen worden door een andere vakleerkracht. De leerkrachten moeten na jaren, het vak zelf weer oppakken. We kregen het over een nieuwe rol voor haarzelf komend jaar, want het is toch eeuwig zonde als haar vakkennis verloren gaat? Wie weet, is zij binnenkort wel de kunstcoach van haar collega’s.

Ik sprak ook aankomende juffen en meesters en het voelde goed om te horen dat zij thematisch denken en de creatieve vakken willen verbinden aan zaakvakken, rekenen en taal. Sowieso supergoed van deze studenten, dat zij de onderwijsbeurs kwamen bezoeken in hun vrije tijd.

Ik sprak interessante leerkrachten van scholen uit Aalst, Geldrop, Helmond, Gemert, Eindhoven, Coevering. Cultuurstation schoof geruisloos voorbij, geen behoefte aan ervaring uitwisselen? Van de andere deelnemers maakten de dames van Platoo veel indruk met hun lab, we hebben idee├źn gedeeld. Hier een foto van hun geniale potjesproject.

Als er volgend jaar een 4e kennisfestival wordt georganiseerd, ben ik zeker van de partij!

IMG_5172

 

IMG_5152

Bye bye Evoluon!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie