Doortochten

Geplaatst op juni 5, 2013

Sue Blackwell

Ik heb een hekel aan de vijf Tibetanen. Elke oefening waar je een hekel aan hebt, moet je een maand lang elke dag doen. Aldus mijn yogajuf. Die zegt dit met enige regelmaat als wij weer eens liggen te steunen. Tot voor kort maakte zij met haar opmerking op mij geen indruk.

Kijk op YouTube, zoek op vijf Tibetanen en je ziet talloze dames die op schitterende stranden vol overgave tonen hoe heerlijk moeiteloos die Tibetanen zijn. Als je ze elke dag, jaar na jaar tenminste volhoudt. Anders niet.
Mij hoef je beslist niet te filmen tijdens deze manoeuvres. Bij de eerste Tibetaan word ik al duizelig. Bij de tweede is het of je Serena Williams hoort in de finale van Wimbledon. Van de derde heb ik een hardnekkige spierblessure in de schouder dus die sla ik over. De vierde bezorgt me een zere nek en de vijfde hou ik maximaal zes keer vol om dan neer te storten.

Het kwartje viel toen mijn yogajuf verkondigde dat je echt niet in het bos hoeft te gaan hardlopen voor een goede conditie. Je kunt net zo goed, of beter zelfs, de vijf Tibetanen doen. Iedere dag twintig keer, minstens.

Nu heeft ze me dus zover. Vanaf de zomer ben ik bezig. Ik wil wel toegeven dat de Tibetanen inmiddels bevallen. Ik hoor mijn yogajuf in mijn achterhoofd:
het is beter dan hardlopen want het opent ├ál je chakra’s.
HATSJOE!

Dat is van al het stof waarin ik op zolder mijn Tibetanen doe.
Het is tijd om te stofzuigen, dat zal al mijn luchtwegen openen.
Wat zal ik lekker doortochten vandaag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie