Onderwerpen

Dag van de Cultuureducatie 2018 en Food for Thought

februari 21, 2018 No Comments

In februari organiseerde LKCA de Onderzoeksconferentie Food for Thought en dat was een prima gelegenheid om mijn eigen OnderZoekBoek eens te presenteren. Tegelijk kon ik meeluisteren met andere presentaties en dat was hoopgevend. Omdat velen met mij, ervan overtuigd zijn dat procesgericht werken zoveel meerwaarde heeft en dat zij dat prachtig kunnen onderbouwen met wetenschappelijke inzichten. Op de Dag van de Cultuureducatie heb ik staan juichen bij de vele initiatieven waarmee sommigen al járen aan de weg timmeren in onderwijsland. Toch prachtig om te constateren dat we de goede weg zijn ingeslagen. Maar de weg is lang en we zijn er nog niet. Dat stemt mij tevreden, anders was ik nu doelloos.

De Pecha Kucha over het Werken met een OnderZoekBoek is goed gelukt en wat een mooie pitches heb ik gezien. Deze vorm van presenteren is er één om vaker te doen. Want je wordt gedwongen om ’to the point’ te zijn en de kern van je verhaal te achterhalen. Voor degenen die niet bekend zijn met deze vorm van vertellen: je krijgt 6,5 minuut en achter je toon je beelden (géén tekst) die om de 20 seconden automatisch wisselen (dus 20 slides in totaal). Je vertelt in een gestage stroom zonder interactie met je publiek. Dat komt naderhand als het nodig is. De beelden zijn ter ondersteuning van je verhaal en geven je ook houvast. Het kost wel de nodige voorbereiding, ik ben er drie volle dagen mee bezig geweest. Maar het is alle moeite waard, als mensen je komen vertellen dat ze morgen meteen aan de slag gaan met een schetsboek!

Op de informatiemarkt was het gezellig druk en sprak ik met allerlei mensen over de handleiding bij het OnderZoekBoek. Sommigen hadden hem al in huis en wat was het tof om Marijke Veldhuizen te ontmoeten, die in de omgeving van Zaandijk optreedt als een ware ambassadeur. Mijn dank is groot!

ps naast mij op de foto een immer enthousiaste Suzan Lutke, bevlogen muziekmens.

No Comments

Leave a Reply

×