Reader OnderZoekBoek

Geplaatst op juni 30, 2017

cover jilster

Begin het nieuwe schooljaar 2017-2018 goed, met een cadeau aan jezelf! Deze speciale reader is voor leerkrachten, Pabo-studenten en pedagogisch medewerkers die hun beeldende activiteiten anders willen vormgeven. Je leert werken met een eigen OnderZoekBoek.  Daarna kun je kinderen begeleiden volgens een meer procesgerichte didactiek. Durf jij die uitdaging aan te gaan?

Creatieve processen begeleiden, dat lukt het beste als je zelf hebt ervaren hoe je iets maakt. Vaak neem je daar de tijd en de rust niet voor. Maar de reader OnderZoekBoek zet je aan het werk. Je gaat spelen, onderzoeken, uitproberen, aanrommelen, schrijven, plakken, verzamelen, scheuren, schetsen, reflecteren op dat alles… en nog veel meer. Want er zijn geen grenzen aan een OnderZoekBoek.

Lees tegelijkertijd in de reader over ervaringen van leerkrachten die je voor gingen. Je krijgt tips en inspiratie en natuurlijk praktische lessuggesties voor in je groep. Verwacht geen uitgebreide theorie of verantwoording, maar wel de nodige verwijzingen naar onderzoeken die je aanvullend kunt lezen.

Deze reader is gemaakt in aanvulling op het coachingstraject “Werken met een OnderZoekBoek”. Dit traject wordt op maat gemaakt, naar de specifieke wensen van de school. Zo is het mogelijk om schoolbreed met OnderZoekBoeken te gaan werken, van groep 1 tot en met groep 8. Je leert je collega’s én de leerlingen op een andere manier kennen! Er ontstaat een prachtig portfolio met niet slechts de hoogtepunten in je schoolcarriëre. De OnderZoekBoeken laten juist het groeiproces zien van ieder, met pieken en dalen. Het is een veilige plek waar je fouten mag maken en waarop je niet beoordeeld wordt. Er kan geen digitaal portfolio tegenop.

De reader is een éénmalige uitgave en je kunt je aanmelden voor de bestellijst. Eind september volgt meer informatie, hier op de website of in de nieuwsbrief.

Aanmelden of meer informatie opvragen kan via het envelopje rechtsboven.

 

web sb maart 2016 051

Experiment: kun je schilderen met een stukje karton? Onderzoek: kleuren mengen, textuur aanbrengen, beweging en ritme creëren, toeval toelaten, eindproduct loslaten en zo verder… Deze leerling uit groep 8 kan het!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie